skip to Main Content
Valk Technics Plaatst HB Absorptiedrogers Bij KU Leuven

Valk Technics plaatst HB absorptiedrogers bij KU Leuven

Technische ondersteuning en onderhoud bij plaatsing HB absorptiedrogers

In opdracht van HB Drying Systems Belgium, deed Valk Technics de technische ondersteuning bij de plaatsing van 2 absorptiedrogers door Spie Belgium in het datacenter van de KU Leuven.
Ondertussen heeft Valk Technics ook de inbedrijfstelling van de installatie uitgevoerd. Ook het technische onderhoud van de HB absoptiedrogers zal Valk Technics verzorgen zodat de drogers optimaal kunnen blijven presteren met een zo efficiënt mogelijk energieverbruik.

Waarom absorptiedroging in een datacenter?

Het laten draaien van de servers in het datacenter, produceert warmte. Die warmte is fataal voor de levensduur van de servers en de elektronica in de servers. Het is daarom aangeraden om datacenters altijd te koelen. Maar ook dat heeft weer zijn nadeel: door het afkoelen van de ruimte, kan er condensatie gaan vormen op de elektronica. Een te lage vochtigheid kan dan weer elektrostatische problemen veroorzaken aan deze elektronica. Het is daarom van cruciaal belang dat we de lucht controleren op vochtigheid. Met de absorptiedrogers van HB zorgen we er voor dat de luchtvochtigheidsgraad steeds perfect en optimaal is voor het goed functioneren van de servers en technische installaties in het datacenter.

Back To Top
×Close search
Zoeken